Sunt

Sorin Iacob

Drăgoi

DESPRE MINE

O bună parte din comunitatea dumbrăvițeană mă cunoaște drept un antreprenor cu rezultate considerabile, o altă parte a comunității este familiarizată cu experiența dobândită în administrația publică, iar cercul apropiat mă percepe ca fiind un bun administrator și o persoană determinată. Candidez pentru funcția de primar fiindcă îmi doresc să generez o schimbare temeinică în comunitate. Îmi doresc ca Dumbrăvița să devină un spațiu atractiv pentru cetățeni și investitori și vreau totodată să aduc o nouă viziune, de tip colaborativ, în administrația publică locală.

Începuturile

Copilărie și pasiuni

M-am născut la Urziceni, în județul Ialomița, unde mi-am petrecut copilăria și adolescența alături de părinții și sora mea. După finalizarea studiilor liceale, profil matematică – fizică, am optat pentru a mă înscrie la Institutul Politehnic București, absolvind Facultatea de Transporturi, secția Autovehicule Rutiere. Ulterior licențierii, am urmat cursurile doctorale în Transporturi Auto la Universitatea Transilvania Brașov.

De la tatăl nostru, atât eu, cât și sora mea, am moștenit spiritul antreprenorial și interesul pentru alimentația publică, în prezent, amândoi având deschise câteva afaceri în domeniul HoReCa. Pot spune că de mic am fost o persoană sociabilă, implicată și mi-au plăcut provocările.

Părinții noștri sunt alături de noi și astăzi și mă bucur să-i știu sănătoși și să știu că totodată, sora mea are grijă de ei.

Îmi place să călătoresc, să cunosc obiceiurile, tradițiile precum și modul în care alte culturi fac lucrurile. Japonia și Austria sunt țările care mă fascinează. Totodată, sunt un pasionat al golfului, al ciclismului și al înotului.

împlinire și bucurie

Soț și Tată

Cred că nimic nu mă face mai mândru decât copii mei. Sunt un fericit părinte a două fete de 30 și 20 de ani, iar în 2016 a apărut pe lume Alexandru, băiatul meu. Cursul vieții mele a fost schimbat de către aceștia. În 2001, fiica mea cea mare a plecat la Viena, la studii. Pentru a fi mai aproape de aceasta, am decis să plec din București, unde aveam afacerile, și să mă mut în Timișoara unde nu aveam nicio cunoștință, pentru a fi mai aproape de ea. Fiica mea cea mică i-a urmat pașii surorii sale, mergând la studii la Viena, iar în prezent este studentă la Facultatea de Muzică și Arte Timișoara. Alături de Alexandru trăiesc a doua copilărie, este energic și plin de inițiativă. Cred că mă moștenește! 

viziune și muncă

Antreprenor

Sunt cu piciorul pe accelerație de 30 de ani. În 1990, la frageda vârstă de 25 de ani, mi-am deschis prima afacere. Lipsit de experiență, dar cu energia tinereții, susținută de spiritul de inițiativă și multă muncă, am reușit. Ceea ce mă motivează sunt provocările, să construiesc din nimic, ceva, iar reușita se datorează devizei „Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi!”. Bineînțeles, pe acest drum nu am fost singur, totul a fost făcut împreună cu oameni și le mulțumesc celor ce mi-au fost și îmi sunt alături.

Experiență în administrația publică

CITY MANAGER

Provocarea cea mai mare a fost de a trece din mediul antreprenorial în administrația publică. De ce? Pentru că îmi doream să văd și să înțeleg cum se întâmplă și funcționează lucrurile de cealaltă parte.  Astfel, în 2013, am candidat și am câștigat concursul pentru poziția de City Manager, devenind primul City Manager din istoria Municipiului Timișoara.

Pasiuni și distincții

VOLUNTARIAT

Din 2005 sunt membru al Rotary Cetate Timișoara, iar în perioada 2009 – 2010 am fost președintele organizației. Mandatul meu se definește ca o perioadă cu proiecte caritative, culturale și sportive. Am pus baza Alianţei Rotary-Lyones, am oferit susținere Fundaţiei Speranţa şi am acordat burse de studii tinerilor cu rezultate excelente. Am iniţiat Turneul de Golf „Charity Golf Tournament” – fiind totodată și vicepreședintele Federației Române de Golf, iar fondurile au fost donate Casei de Copii din Recaş.

În perioada 2011 – 2013 am fost Președintele Fundației Speranța, iar în această perioadă a fost înființat Centrul de Dezvoltare pentru Copil și Adolescent (CDCA), iar în 2013 au beneficiat un număr de 60 de copii de tratament.

Am bucuria de a fi membru al Who is Who – Ghidul personalităților din România.

Experiență în administrația publică

Poli Timișoara

Aproape un an și jumătate de management a Poli Timișoara a fost nu doar o provocare, ci un motiv extraordinar de satisfacție că am putut aduce plusvaloare echipei și suporterilor săi, Timișoarei, dar și pentru mine, că am reușit chiar și într-un domeniu în care nu aveam atât de mare experiență, fotbalul. În 2016 când am preluat echipa, aceasta se afla pe ultimul loc în Liga I, penalizată cu 14 puncte. După un an, ne-am salvat de la retrogradare, iar la sfârșitul anului 2017, când m-am retras, am lăsat echipa pe locul 8 în Liga I. Cred cu tărie că omul sfințește locul și dacă vrei, se poate!

Implicare și viziune

Om nou în Politică

În 2018, am acceptat provocare de a mă înscrie în Partidul Național Liberal și de a deveni astfel om politic. Vă mărturisesc că nu a fost niciodată un obiectiv, însă am decis aceasta dezamăgit fiind de calitatea serviciilor publice de bază cu care o comună atât de bogată ca și Dumbrăvița se confruntă, iar cum lucrurile se fac în echipă, colegii mei liberali din PNL Dumbrăvița mi-au acordat votul de încredere pentru a conduce filiala și pentru a reprezenta PNL la alegerile pentru funcția de primar al Dumbrăviței.

management și administrație

candidat la Primăria Dumbrăvița

Vreau să-mi fie drag de locul în care trăiesc alături de familia mea și în care îmi cresc copilul. Îmi doresc să avem în Dumbrăvița toate cele necesare: un sistem educațional și de sănătate care să răspundă nevoilor comunității , evenimente socio-culturale și sportive pentru toate categoriile de vârstă, o administrație performantă și digitalizată. Îmi doresc să nu mai fim nevoiți să mergem în Timișoara pentru a ne bucura de activitățile din timpul liber. Și Dumbrăvița are locurile ei frumoase: lac, pădure, trebuie doar fructificate.

Mi-am anunțat candidatura la Primăria Dumbrăvița în vara anului 2019, deoarece consider că este responsabilitatea noastră să creăm un loc mai bun, cu condiții de trai decente și să înmânăm generațiilor viitoare o comunitate dezvoltată pe principii și valori solide.