Viziune

Dumbrăvița ALTFEL

Modul în care voi face administrație are la bază un parteneriat puternic între comunitatea dumbrăvițeană și administrația publică locală. Abordarea pe care o propun, de jos în sus, redă vocea comunității. Astfel, îmi doresc înființarea Consiliilor Consultative de Cartier, unde cetățenii își pot exprima opinia cu privire la dezvoltarea zonei în care locuiesc.

Program politic

Dumbrăvița ALTFEL

Modul în care voi face administrație are la bază un parteneriat solid între comunitatea dumbrăvițeană și administrația publică locală.

Astfel, îmi doresc înființarea unui Consiliu Consultativ al Cetățenilor în fiecare cartier al Dumbrăviței. Această măsură este prima modalitate prin care putem da naștere și putere unui forum civic activ, în care expertiza cetățenească primează.

Dumbrăvița Altfel
dumbravita altfel unu 01 1 1

Sănătatea pe primul loc

În Dumbrăvița ALTFEL, inițiativa mea „Spital în Dumbrăvița”, la care o bună parte dintre voi mi-ați răspuns pozitiv, se va concretiza. Proiectul meu este construcția unei secții de pediatrie și a unei secții de medicină generală aici, la noi în localitate, pentru ca dumneavoastră, dumbrăvițenii, să beneficiați de servicii de sănătate publică de calitate.

dumbravita altfel doi 01

Educația o prioritate

În Dumbrăvița ALTFEL, investițiile în infrastructura școlară și educațională sunt o prioritate. Tinerele familii își vor putea înscrie copii la centrele educaționale din localitate, iar copii vor fi educați și formați de profesori bine pregătiți în săli de clasă moderne. Ideile celor mici vor prinde viață în laboratoare performante, dotate cu aparatură de ultimă generație. Primesc tot mai multe solicitări de înființare a unui liceu în Dumbrăvița, iar acesta este un punct important pe care îmi doresc să îl realizez în viitorul meu mandat de primar alături de echipa de consilieri locali.

dumbravita altfel trei 01 1 1

Reforma administrației publice

În Dumbrăvița ALTFEL, schimbăm un primar cu o echipă! Vom avea o administrație transparentă, deschisă și orientată spre nevoile comunității, o administrație ce se află în slujba cetățeanului. Administrație pe care o voi conduce este performantă și cinstită, este puntea de legătură dintre cetățean și mediul de afaceri. Proiectele de investiții și direcția de dezvoltarea a localității sunt stabilite și elaborate împreună cu cetățenii și reprezentanții Consiliilor Consultative de Cartier, astfel ca fiecare zonă să beneficieze de serviciile de care are nevoie și să se dezvolte progresiv și uniform.

dumbravita altfel 4 01

Dezvoltare durabilă

În Dumbrăvița ALTFEL, Unitatea Militară va trece în patrimoniul UAT Dumbrăvița și va reprezenta un important punct de dezvoltare a talentelor și valențelor. Aici îmi propun un centru educațional important cu creșă, grădiniță, școală, un centru sportiv și zone de relaxare cu locuri de joacă și spații verzi pentru petrecerea timpului liber. Aici, drumurile vor fi corect asfaltate, au trotuare pentru ca locuitorii să se poată deplasa cu ușurință, rigole și scurgeri pluviale, zonă verde tampon pentru reducerea zgomotului și a poluării mașinilor. Calmatoarele de viteză sunt o prioritate, la fel și restricțiile de tonaj. Totodată, pistele de biciclete sunt interconectate, oferind un acces facil către orice punct de interes din comună.

dumbravita altfel cinci 2 01

Susținerea mediului antreprenorial local

În Dumbrăvița ALTFEL, dezvoltarea durabilă și sustenabilă a comunei are la bază un mediu antreprenorial susținut, puternic și conectat. Timp de 30 de ani am avut numeroase afaceri și înțeleg importanța unui început corect, dar și a sprijinului venit din partea administrației pentru ca afacerile să se dezvolte sănătos. Îmi doresc ca în mandatul meu de primar, mediul antreprenorial local să găsească un partener loial în administrația publică. Pentru aceasta, îmi doresc ca investitorii să găsească o primărie eficientă, cu un flux rapid al documentelor. Sprijinirea investițiilor majore în comună va duce la creșterea locurilor de muncă și a veniturilor primăriei. Elitele companiilor să se reunească în huburi antreprenoriale pentru a împărtăși idei și pentru a pune bazele unor noi proiecte și parteneriate.

dumbravita altfel sase 2 01

Dumbrăvița SMART

În Dumbrăvița ALTFEL, cetățenii se pot deplasa facil dintr-un punct în altul al comunei, atât cu automobilul cât și prin intermediul mijloacelor de transport alternative. Vor exista noi străzi ce vor prelua traficul din zona centrală și noi puncte de legătură cu Municipiul Timișoara. Vom avea o infrastructură de transport VELO – stații de biciclete și trotinete electrice, pe care cetățenii comunei le vor putea utiliza gratuit. Dumbrăvița ALTFEL este digitală. Vom introduce conceptul de e-administrație pentru a avea o comunicare eficientă cu cetățeanul și pentru a-i facilita acestuia accesul la serviciile publice. Totodată, vom avea și o aplicație prin care dumneavoastră, locuitorii comunei, veți putea face sesizări cu privire la problemele pe care le întâlniți în comună. Totodată, în Dumbrăvița SMART, locuitorii vor beneficia de Wi-Fi gratuit pe raza comunei.

dumbravita altfel 7 01

Dumbrăvița Verde

În Dumbrăvița ALTFEL, îmbunătățirea calității vieții locuitorilor joacă un rol extrem de important. Spațiile neutilizate dintre blocuri și din zonele de case se vor transforma în locuri de joacă și zone de relaxare, iar pentru animalele de companie vom construi și câteva canisite. Administrația pe care o voi conduce va susține inițiativele pentru energiile regenerabile, iar clădirile administrației publice vor fi orientate spre eficientizarea consumului de resurse, fiind dotate cu panouri solare.

dumbravita altfel opt 2 01

Amenajarea lizierei Pădurii Verzi

În Dumbrăvița ALTFEL, liziera Pădurii Verzi va fi un loc de atracție atât pentru locuitorii Dumbrăviței, cât și pentru turiști. De-a lungul lizierei vom avea o stradă largă cu cafenele și mici restaurante, pentru a ne putea bucura pe deplin de liniștea și frumusețea naturii, piste pentru biciclete, zonă de agrement și de promenadă și traseu prin pădure până la Muzeul Satului.

dumbravita altfel noua 2 01

Amenajarea Zonei Lac

În Dumbrăvița ALTFEL, Zona Lac va fi un minunat loc de petrecere a timpului liber în familie, iar turiștii vor fi și ei nelipsiți. Vom avea amenajate piste pentru biciclete, zone de camping, zone pentru jocuri în aer liber, hidrobiciclete, caiac-canoe, bărcuțe, precum și pescari ce așteaptă nerăbdători firul întins.

dumbravita altfel 10 01

Activități socio-culturale și sportive

În Dumbrăvița ALTFEL, proiectul de construire a complexului sportiv va prinde viață: vom avea bazin de înot, pistă de alergare, dar și terenuri de tenis și de fotbal. Oferta evenimentelor sociale și cultural-sportive va fi generoasă, vom avea evenimente pentru toate vârstele, dar și evenimente dedicate minorităților. Apreciatele evenimente pe care le-am organizat până în prezent precum: Drive-In Movie Night, Family Sports Day, Teatru pentru copii, Evenimentul de Crăciun, se vor regăsi în programa culturală ALTFEL și multe altele li se vor mai adăuga.