Întâlniri consultative & activități socio-culturale

Proiecte realizate

Proiecte realizate

Întâlniri consultative

Obiectivul principal al acestor întâlniri este de a identifica, împreună cu comunitatea dumbrăvițeană și mediul ei de afaceri, soluții la problemele cu care ne confruntăm și de a lua măsuri concrete în rezolvarea acestora.

13 iulie 2019

Ambrozia

În comuna noastră, foarte mulți cetățeni prezintă rinită alergică indusă de polenul de ambrozie. În acest context, în data de 13 iulie 2019 am organizat un eveniment pe tema ambroziei pentru a vedea care este efectul asupra populației comunei noastre și cum putem contribui la eradicarea acesteia. Am avut o discuție despre efectele răspândirii plantei, factorii ce favorizează creșterea ei, precum și despre metodele de prevenire și combatere a acesteia. 

În urma întâlnirii, am propus ca Primăria Dumbrăvița să cuprindă în buget, achiziționarea unei stații de măsurare a nivelului de polen, pentru ca populația să fie constant informată despre acest subiect și pentru a preveni alergiile.

drumurile in dumbravita sorin iacob dragoi intalnire consultativa candidat primarie

30 septembrie 2019

Transport Public

Prelungirea liniilor M45, M35 și M14 pentru a facilita accesul locuitorilor Dumbrăviței din zona periurbană către Timișoara. Pentru prima dată locuitorii din Zona Lac dispun de mijloace de transport public pentru a ajunge în Timișoara.

Aceste linii de transport în comun au fost prelungite cu ajutorul Primăriei Ghiroda, Societății Metropolitate de Transport și Primăriei Timișoara.

10 august 2019

Antreprenoriatul în Dumbrăvița

În data de 10 august 2019 am adunat laolaltă reprezentanți ai mediului de afaceri și cetățeni ai comunei noastre, pentru a identifica împreună noi modalități de atragere a investitorilor și de noi afaceri în comuna noastră.

În urma evenimentului, am creat platforma online www.made-in-dumbravita.ro . Acesta este spațiu virtual unde oamenii de afaceri pot comunica mult mai eficient unii cu ceilalți. Prin introducerea datelor despre companie cu caracter general, antreprenorii, pot trimite mesaje altor colegi de business din Dumbrăvița.

Scopul acestei platfome online este acela de a promova afacerile locale și de a crea conexiuni durabile între reprezentații acestui sector al vieții publice.

27 noiembrie 2019

Sistemul Medical ALTFEL

Evenimentul a avut ca scop analiza situației actuale privind sistemul medical din comuna noastră, precum și identificarea potențialelor soluții pentru îmbunătățirea contextului actual. 

În urma acestei întâlniri consultative am inițiat campania Spital pentru Dumbrăvița care are ca și obiectiv principal înființarea unei Secții a Spitalului Județean în comuna noastră, pentru ca dumbrăvițenii să aibă acces la servicii de sănătate publică.

În acest sens, am lansat petiția online Spital în Dumbrăvița, iar în același timp, am distribuit pe raza comunei petiția în format printat, pentru ca un număr cât mai mare de cetățeni ai comunei noastre șă-și poată exprima opinia despre deschiderea unei secții a Spitalului Județean în comuna noastră.

25 ianuarie 2020

Cafeneaua Politică

Savurăm o cafea și legăm noi conexiuni! 

Prin acest proiect, îmi doresc ca cetățenii și reprezentații clasei politice, dar și ai administrației publice, să poată dialoga deschis. 

Îmi doresc cât mai multe astfel de dezbateri, pe probleme cât mai variate și sunt pregătit să mă implic în comunitate și să le fiu un partener de nădejde oamenilor care își doresc ceva mai mult de la aceasta localitate.

19 februarie 2020

Drumurile în Dumbrăvița

Cu ajutorul Primăriei Timișoarei, s-a realizat sensul giratoriu de la intersecția străzilor Tristan Tzara și Ștefan Procopiu, pentru a fluidiza traficul din zonă. Proiectul a fost demarat și încheiat anul trecut, în iulie 2019.

În urma acțiunilor noastre au fost montați stâlpii separatori de la intersecția străzii Constructorilor cu Calea Server Bocu, pentru a elimina riscul apariției accidentelor rutiere.

De asemenea, am pus la dispoziția cetățenilor, în cadrul acestor întâlniri consultative, informații exacte legate de stadiul asfaltării drumurilor în comuna noastră.

Totodată, ne-am implicat în cadrul ședințelor Consiliului Local, pentru a găsi o soluție provizorie și rapidă pentru unele străzi neasfaltate, precum pietruirea acestora.

Proiecte realizate

Activități socio-culturale

Acasă ne oferă siguranță și stare de bine, astfel că îmi doresc să desfășurăm la nivelul comunei noastre o serie de activități socio-culturale și sportive pentru toate categoriile de vârstă.  Mai jos, vă prezint câteva dintre proiectele pe care le-am desfășurat până în prezent pe aria comunei noastră. 

1 septembrie 2019

Drive-In Movie Night

Pornind de la sloganul, „Popcornul nu este obligatoriu, rechizitele însă, DA.” Pe 1 septembrie 2019, am organizat o strângere de rechizite pentru copiii din mediul defavorizat din Dumbrăvița, cu ocazia începerii anului școlar.

Acestea au fost donate de către participanții la eveniment, cărora le mulțumesc pentru implicare!

De asemenea, am adus pentru prima dată în vestul țării, conceptul de a viziona filmul în aer liber din mașina. Participarea a fost numeroasă, iar acest lucru dovește faptul că Dumbrăvița își dorește acțiuni socio-culturale.

21 septembrie 2019

Family Sports Day

Promovarea sportului pentru o viață mai sănătoasă este una din prioritățile mele. Sunt un iubitor al sportului și am inițiat acest eveniment pentru ca părinții și copiii să se poată bucura de momente  împreună.

Aceștia au putut practica tenis de câmp, badminton, fotbal, volei și tenis de masă. Pentru grupa prichindeilor am pregătit board games alături de EnterGames. 

La final, micuții campioni au fost răsplătiți cu diplome și medalii. Distracția a fost în toi, pozele vorbesc de la sine. 

31 octombrie 2019

Magic Halloween

Din când în când, e bine să retrăim emoția copilăriei! 

Deși nu cunoșteau sărbători precum Halloween-ul, bunicii noștri ne-au arătat cum se face cel mai înspăimântător dovleac și după multă muncă, rezultatul aducea zâmbete și satisfacție, ba chiar și o recompensă.

Alături de copiii și părinții comunității noastre dumbrăvițene, sărbătoarea Halloween-ului a fost petrecută prin decorarea de dovleci, urmată de o vizionare de film. Fiecare moment a fost savurat din plin atât de copii, cât și de părinți, iar eu am retrăit bucuria copilăriei împreună cu aceștia.

22 decembrie 2019

Poveste de Crăciun

Comunitatea, a Încă odată, comunitatea s-a reunit pentru a sprijini copiii din mediile defavorizate din comuna noastră. În ritmuri de dans aduse de Școala Dance with Franciska, Școala de Balet și Dans Denisse, alături de Maya Giontea și artiști ai Operei Naționale, am adunat hăinuțe și jucării pentru copiii nevoiași.

Scopul evenimentului a fost reprezentat de popularizarea operei, baletului și a dansurilor de societate în rândul locuitorilor Dumbrăviței.